Ferrari 308 GTB


Ferrari introduceerde de 308 GTB in 1975 op de Autosalon van Parijs als opvolger van de Dino 246 en sloeg met het door Pininfarina getekende ontwerp een nieuwe weg in. Net als bij andere “mid-seventies” sportwagens werd het design wigvormig en hoekiger.

De eerste serie, ongeveer 800 stuks, werden door Scaglione gebouwd en hadden een glasfiber carrosserie. Deze Vetroresina’s zijn gebouwd tot omstreeks april 1977 en zijn zo’n 150 kg lichter dan de latere stalen versie. Ferrari bouwde dit model in min of meer dezelfde configuratie door totdat het in 1989, dan inmiddels 328, werd afgelost door de 348.

Deze 308 GTB is geproduceerd in juni 1977 en werd in september 1977 afgeleverd aan de 1e eigenaar in Florida. Hij had de 308 besteld in Rosso Chiaro met een beige lederen interieur. De radio was optioneel, de 14 inch Cromodora velgen waren standaard.  In 1992 is de auto teruggekomen naar Europa en de nieuwe Oostenrijkse eigenaar bracht hem direct naar de Ferrari vestiging in Bolzano, die groot onderhoud heeft uitgevoerd en de koppeling heeft vervangen. De auto had toen slechts 27500 miles gereden.

Toen de Ferrari in december 2017 in ons bezit kwam, waren daar slechts 700 miles bijgereden. Desondanks is bij ons wederom groot onderhoud uitgevoerd incl. alle distributieriemen, span- en looprollen, waterpomp en ook alle brandstofslangen. Verder is een complete remrevisie uitgevoerd en de hoofdremcilinder vernieuwd.

Het resultaat is een zorgvuldig onderhouden en gedocumenteerde Ferrari 308 GTB, met een lage kilometerstand (28600 miles),  grotendeels eerste lak met minimale gebruikssporen en een keurig, onbeschadigd interieur. Auto rijdt perfect, stuurt strak en scherp en de V8 draait mooi en zuiver rond.

Klassieke Ferrari’s kunnen een interessante vorm van geldbelegging zijn, de 308 is daarop geen uitzondering en wordt getipt als een waardevaste investering met perspectief. Hier staat een schitterende, originele 308 GTB, die niet alleen erg mooi is om naar te kijken, maar ook af en toe een stuk mee te rijden. Uiteraard zijn alle boorddocumenten, rekeningen, gereedschappen, enz. aanwezig. Prijs:  € 87.500,-