Porsche 911/997


De eerste Porsche 997 is alweer van 2003. In het najaar van 2003 werd de 997 als opvolger van de 996 MK2 geïntroduceerd als Carrera (3,6L motor en 325PK) en als Carrera S met 3,8L motor en 355PK. Voor de nieuwe Carrera maakte Porsche gebruik van dezelfde basismaten als z’n voorganger, hierdoor veranderde bijvoorbeeld de wielbasis niet.

Ook motoren en aandrijvingen zijn in grote lijnen identiek als in de voorgangers, de 3,6L kreeg door subtiele veranderingen 5PK extra en de 3,8L is in feite een vergroting van de 3,6L. Versnellingsbakken (handgeschakeld en Tiptronic-S) zijn met kleine wijzigingen in de 997 toegepast.

Echte wijzigingen zijn te vinden in de wielophanging: door veranderen van bevestigingspunten van o.a. draagarmen ging de auto werkelijk anders en (vooral) veel beter sturen.

Feitelijk wijkt de 997 niet heel erg af van de 996, het design sloeg wel gelijk een andere toon aan: deze Porsche werd gelijk een klassieker, zoals de vroegere bouwjaren dat ook waren en dat werd vooral bepaald door de positie en de vorm van de verlichting (koplampen)!

Momenteel zijn goede 997’s schaars en blijken liefhebbers bereid om een hoge prijs te betalen voor een goed en, vooral, bijzonder exemplaar.

Wij bieden een 911/997 Carrera 3,6L model 2008 (laatste jaar voor de 997MK2) aan in een topconditie. Eerste bezitter was de Porsche-fabriek in Stuttgart, die deze auto o.a. via Porsche-Exclusief heeft opgetuigd met de meest uiteenlopende accessoires, zoals keramische remmen, sportonderstel met sperdiff, sportuitlaat, sportstoelen en 19 inch Turbo-velgen. Verder valt de materiaalkeuze op door o.a. vol-lederen interieur, grijs gekleurde veiligheidsgordels en grijs gespoten interieurdelen.

Nadat de Porsche in Duitsland nog een eigenaar heeft gehad, kochten wij deze auto in 2016. Wij hebben uitgebreid onderhoud uitgevoerd en ervoor gezorgd dat alle puntjes weer op de i staan. Uiteraard zijn alle onderhoudsboekjes, gereedschappen, sleutels enz. aanwezig. Het betreft een bijzondere Porsche, die zich door  specifieke accessoires en materialen niet laat vergelijken met een “standaard-af-fabriek” 997. Interessante auto voor een liefhebber die op zoek is naar een bijzonder item met potentie op langere termijn! Prijs:  € 47.500,-