Ford Focus RS


Een van de meest fel begeerde sportieve young-timers is de Ford Focus RS Mk1. Na ongeveer 6 jaar had Ford eindelijk weer een echte RS als opvolger van de Escort Cosworth RS.

De Ford Focus RS Mk1 borduurt voort op de successen van Ford en Colin McRae in het WRC en blijft een icoon onder de liefhebbers. Niet zo heel vreemd dus, dat gedurende de korte bouwtijd alle 4501 exemplaren snel uitverkocht waren en dat het grootste aantal naar autosportland Engeland verdween.

Deze 2002 Ford Focus RS (nummer 1129) is een origineel en niet verbouwd exemplaar met lage kilometerstand (slechts 84.000 KM). De originele 215 PK 2.0 liter Duratec turbomotor,  de aandrijving via een speciaal voor deze auto ontwikkeld Quaife differentieel op de voorwielen  en het 25 mm lagere onderstel met Sachs schokdempers geven de auto zijn bijzondere scherpe rijeigenschappen.

De Ford Focus RS is alleen leverbaar geweest in de kleur Imperial Blue. Het lakwerk van deze RS is in prachtige conditie met minimale gebruikssporen, voor zover bekend zijn er geen indicaties dat er spuitwerk aan is uitgevoerd. De Brembo remtangen zijn onbeschadigd. De auto staat op de originele OZ-Racing velgen, die onbeschadigd zijn.

Het interieur is keurig en onbeschadigd met de originele Sparco sportstoelen in de blauw/zwarte kleurstelling. Originele Ford 6006 radio, airconditioner en RS vloermatten aanwezig. Kofferruimte is vrij van beschadigingen.

De 2e (Belgische) eigenaar kocht de auto direct in Duitsland van de eerste eigenaar, die alle rekeningen en zelfs de originele folder en prijslijst in een map heeft meegeleverd. Toen de auto in 2017 in ons bezit kwam was de kilometerstand 84.000km.

Hier staat dus een volledig gedocumenteerde Ford Focus RS, met alle boekjes, boordgereedschap, enz .

Prijs: €  25.000,-